Közúti ellenőrzés

A nagy lebukás - halmozott a sofőr

Hamis adatok, járművezetéstől eltiltás, kábítószer és az alkohol lett a veszte a Siófokon ellenőrzött gépjárművezetőnek.

2014.09.25 16:12ma.hu
Hibát hibára (fotó: police.hu)

A körzeti megbízottak 2014. szeptember 23-án 23 óra 15 perckor Siófok belterületén ellenőriztek egy gépkocsivezetőt és utasát - írja a police.hu.

Az igazoltatás során a sofőr más személy adatait diktálta be, azonban a rendőrök megállapították a valódi személyazonosságát és azt is, hogy a 33 éves székesfehérvári lakost eltiltották a járművezetéstől, a gépkocsi átvizsgálásakor pedig kábítószergyanús anyag került elő.

A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda és kábítószer-gyorsteszt, valamint az utassal szemben alkalmazott gyorsteszt szintén pozitív értéket jelzett. A férfiakat elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra.

A 33 éves székesfehérvári lakost kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, továbbá ellene járművezetés ittas állapotban vétség és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, a járművezetés az eltiltás tartama alatt szabálysértés elkövetése miatt pedig szabálysértési őrizetbe vették.

Utasát, egy 23 éves székesfehérvári lakost kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.