2000-nél is több autó lesz kiállítva

Volkswagen-márkatalálkozó a Hungaroringen

Volkswagen-márkatalálkozót tartanak szombaton a mogyoródi Hungaroringen, ahol várhatóan 2000-nél is több autót - oldtimereket, tuning autókat, egyedi építésű Volkswageneket - állítanak ki.

2014.09.25 20:30MTI
freedigitalphotos.net/federico stevanin

A harmadik alkalommal megrendezett találkozón szinte a teljes Volkswagen-paletta felsorakozik, noha a kiállítók közé korábban csak a Golf-tulajdonosokat várták.

A rendezvényen ugyanakkor nem szorul háttérbe az autógyártás egészére hatást gyakorló, immáron 40 éves modell: az egyik központi helyszín a Paddock lesz, ahová a szakmai zsűri által kiválasztott Golfokat sorakoztatják fel.

A korábbi évekhez hasonlóan Magyarországon először itt lehet majd megtekinteni több új Volkswagen-modellt, így a Golf Sportsvan, a Golf GTE és az e-Golf egy-egy darabját. Különlegességek is érkeznek, például az 503 lóerős GTI Vision Roadster és az 1957-től 2013-ig, Brazíliában gyártott Volkswagen T2 sorozat utolsó, 1200 példányos "Last Edition" kiadásának 1200. darabja.

A program keretében ki lehet majd próbálni egyebek mellett a vezetéstechnikai pályát, az Off-road Centrumban pedig az Amarok, a T3 Syncro és a Tiguan volánja mögött a hegyi vezetéssel lehet ismerkedni.

A szervezők Giunness-rekordot is terveznek: a találkozón szeretnék felülmúlni az egy helyről feladott legtöbb képeslap eddigi világrekordját. Az aktuális csúcs 2013. július 18-án Salt Lake Cityben, az amerikai Utah államban született, akkor 2984 üdvözlőlapot regisztráltak a bírák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.