Megy a munka

Másfél hétig busz jár vonat helyett Porpác és Rajka között

Vasárnaptól kilenc napig busszal viszi az utasokat a GYSEV a Porpác és Rajka közötti szakaszon folyó munkálatok miatt.

2014.09.25 07:44MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

Emlékeztetnek arra, hogy a 16-os vonal korábban bejelentett villamosítási és távvezérlési munkálatai miatt van szükség az október 6-ig érvényben lévő intézkedésre.

Jelezték azt is, hogy jövő hétfőtől október 18-ig Szombathely és Csorna között az InterCity vonatok módosított útvonalon, Sopronon át közlekednek; ezek a járatok a kizárólag Sopron és Szombathely közötti utazásra nem vehetők igénybe.

A vágányzár miatt a Győr-Sopron, a Sopron-Szombathely, valamint a Szombathely-Szentgotthárd vonalon is módosul egyes vonatok menetrendje. Két hete jelentette be a GYSEV, hogy majdnem 12 milliárd forintból villamosítja a Hegyeshalom-Csorna-Porpác vasútvonalat.

Az uniós forrásból megvalósuló projekt keretében a Csorna-Porpác szakaszon decemberre, Hegyeshalom és Csorna között a jövő év nyarára végeznek a munkálatokkal.

Kövesdi Szilárd, a vasúttársaság vezérigazgatója akkor azt emelte ki: a beruházással jelentősen bővülhet a térség észak-déli irányú vasúti teherforgalma is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.