Lezárult a közbeszerzés

Új Mercedes buszok állnak forgalomba a fővárosban

Új Mercedes Conecto buszok állnak forgalomba Budapesten, miután lezárult a járművek vásárlására kiírt közbeszerzési eljárás.

2014.09.12 18:27MTI
freedigitalphotos.net/franky242

A tender értelmében 15 busz hónapokon belül megérkezik Budapestre, további 60-ra pedig opciója van a BKK-nak és a BKV-nak, ezt a források rendelkezésre állásakor hívják le. A szerződéskötés tíz nap múlva lehetséges, ha nem indul jogorvoslati eljárás.

Az aláírást követően a nyertes cégnek hat hónapon belül le kell szállítania az alacsonypadlós, Euro VI-os környezetvédelmi besorolású járműveket, amelyeket a BKV fog üzemeltetni. Az autóbuszok várhatóan 2015 tavaszán állnak forgalomba a főváros útjain.

A közleményben kiemelték: 2010 ősze óta több mint 330 új busz és több mint 200 jó állapotú néhány éves, alacsonypadlós busz állt forgalomba kiváltva a régi, környezetszennyező járműveket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.