Tekintettel a biciklistákra

Módosult forgalmi rend az Andrássy út egy szakaszán

A kerékpáros-forgalomra való tekintettel módosult a forgalmi rend az Andrássy út Oktogon és a Kodály körönd közötti szakaszán: péntektől a kerékpárosoknak az úgynevezett lovaglósétány helyett a szervizúton kell közlekedniük.

2014.09.05 15:33MTI
freedigitalphotos.net/bplanet

A Budapesti Közlekedési Központ közleményében felidézték: korábban ezen a szakaszon az útpálya és a szervizút közötti járdát - a lovaglósétányt - jelölték ki a közös gyalog- és kerékpárútnak.

Mára azonban itt naponta 1300 kerékpáros halad el irányonként, így a járda mind a gyalogosok, mind a biciklisek szempontjából alkalmatlanná vált funkciójának betöltésére.

A kerékpárosok gyorsabb haladása érdekében az Andrássy útról a Vörösmarty utcába és az Izabella utcába megszüntetették a gépjárművek jobbra kanyarodását, de erre másik négy kereszteződésben van mód. A szervizúton átprogramozták a jelzőlámpákat: hosszabb szabad jelzést kapnak az itt közlekedő kerékpárosok és autósok.

A szervizúton végig óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be, és kerékpáros piktogramot festettek fel az érintett szakaszon.

Hozzátették: a Kodály köröndnél történt tűzeset miatt a szervizút Rózsa utca és Kodály körönd közötti szakasza, illetve a Kodály körönd körpályájának érintett negyede jelenleg le van zárva, ezért ott a szervizút megnyitásáig továbbra is a járdán közlekedhetnek a kerékpárosok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.