Zsámbék

Elrajtolt a 19. Magyar Borok Útja Rali

A szervezők ügyelnek a biztonságos közlekedésre, ezért a résztvevőket többször megszondáztatják, és sebességellenőrzéseket is tartanak majd.

2014.08.29 11:22MTI
Forrás: youtube.com

A zsámbéki drivingcamp Hungary tesztpályáról pénteken reggel elrajtolt a 19. Magyar Borok Útja Rali.

Az idén is neves közéleti személyiségekből, sikeres üzletemberekből, sportolókból, valamint a média és a borász szakma képviselőiből álló mezőny tagjainak először Zsámbékon egy ügyességi feladatot kellett megoldaniuk, majd a pénteki nap hátralévő részében a szekszárdi, szombaton pedig a villányi borvidéket járják be. Vasárnap a dél-balatoni pincészetekben tesznek látogatást.



A rendezvény célja, hogy népszerűsítse az ország történelmi borvidékeit, a borkultúrát, valamint a falusi turizmust. A szervezők ügyelnek a biztonságos közlekedésre, ezért a résztvevőket többször megszondáztatják, és sebességellenőrzéseket is tartanak majd. A rali fővédnöke Pintér Sándor belügy-, valamint Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Az autós-boros túra a hagyományoknak megfelelően jótékony célokat is szolgál. A díjátadó gálán tombolasorsolást és borárverést tartanak, amelynek bevételét egy kiemelten közhasznú sportszövetség, a Fogyatékosok Országos Diák-és Szabadidősport Szövetségének ajánlják fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.