Autóipar

Bővít a PSA Peugeot Citroen Kínában

Negyedik autógyárát építi meg kínai partnerével a PSA Peugeot Citroen a délnyugat-kínai Szecsuanban - jelentették be a tartomány székhelyén, Csengtuban.

2014.08.26 10:19MTI
Fotó: Facebook/PSA Peugeot Citroen

A Dongfeng Motor Corporationnel közös vegyesvállalat (DPAC) megkapta az engedélyt a 12,3 milliárd jüan (474 milliárd forint) beruházási értékű üzem megépítésére. Az évi 320 ezer darabos kapacitásúra tervezett gyár építése még az idén megkezdődik, és várhatóan 2016-ban gördül le szerelőszalagjáról az első kész autó.

A DPAC-nak jelenleg három összeszerelő üzeme van Hupej tartomány székhelyén, Vuhan városban. Ezek együttes éves kapacitása 750 ezer autó.

A vegyesvállalat már körülbelül 22 millió gépkocsit értékesített a kínai piacon, tavaly 26 százalékkal növelte eladásait és 557 ezer kocsit értékesített. Ezzel a DPAC részesedése 3,64 százalék volt a világ legnagyobb autópiacán.

Az idei év első felében a DPAC rekordeladásokról számolt be: csaknem 343 ezer darabot, 24,5 százalékkal többet adtak el, mint a tavalyi év első hat hónapjában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.