Nyaralók

110 ezres utasforgalom Letenyén

Még mindig jelentős, több mint 110 ezres utasforgalmat regisztráltak a hét végén a két letenyei magyar-horvát közúti határátkelőn, de a nyaralók többsége már visszafelé tartott az Adriai-tengerről.

2014.08.25 13:42MTI
freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságnak az MTI-hez hétfőn eljuttatott adataiból kiderül: csaknem 112 ezren keltek át az autópályán vagy a régi közúton lévő letenyei átkelőn a péntek reggel 6 órától hétfő reggel 6 óráig tartó időszakban.

Az elmúlt három nap jelentősen meghaladta a korábbi két hétvége 100 ezer alatti utasforgalmát. A számokból az is látható, hogy többen vannak már azok, akik az Adriai-tengerről visszafelé tartanak, a Magyarországra belépők száma ugyanis 57 ezer volt az elmúlt három nap alatt, a kilépőké pedig 54 ezer.

A csúcsidőszak ezúttal is szombatra esett, több mint 61 ezren lépték át a határt, többségük már visszafelé a tengertől. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint Letenyén nyáron az utasok mintegy 30 százaléka magyar.

Jelentős a szlovák, a cseh és a lengyel turisták, továbbá a horvát állampolgárok száma, de rajtuk kívül oroszok és ukránok is nagyobb számban fordulnak meg a két magyar-horvát határátkelőn.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.