Közlekedési baleset

Feloldották a zárást a 2-es főúton Vácnál - Versenyzés okozta a balesetet?

Ismét lehet közlekedni a 2-es főút Vác felé vezető oldalán a szobi leágazás közelében, ahol szombaton nem sokkal dél előtt két ember halálát okozó baleset történt.

2014.08.23 17:22MTI
MTI Fotó: Lakatos Péter

A rendőrség és a megyei katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a főút 40-es és 41-es kilométerszelvénye között két személyautó ütközött össze. Az egyik autóban öten ültek: három felnőtt és két gyermek, közülük két felnőtt - egy férfi és egy nő - a helyszínen életét vesztette, három utas súlyosan megsérült.

Többeket feszítő-vágó segítségével mentettek ki a roncsból a tűzoltók. Az utat órákra lezárták, a forgalmat elterelték.

A PMRFK sajtóügyeletese délután elmondta, hogy egy 23 éves férfit gyanúsítanak a halálos baleset okozásával, ezért őrizetbe vették.

A rendelkezésre álló adatok szerint ő vezette azt az autót, amely ütközött a szabályosan közlekedő másik kocsival, amiben öten utaztak.

A rendőrség azokra a sajtóhírekre reagálva, melyek szerint a karambolt két autó sofőrjének „versenyzése” idézte elő, azt közölte: jelenleg is vizsgálják a baleset körülményeit.

Zalavári Borbála, a mentők ügyeletese az MTI érdeklődésére elmondta: a két súlyosan sérült lánygyermek közül az egyiket helikopterrel, a másikat a rohamkocsival, míg egy fiatal nőt - szintén súlyos állapotban - esetkocsival vitték kórházba. A másik autóban két fiatal férfi sérült meg könnyebben - tette hozzá az ügyeletes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.