Augusztus 20.

A Lánchíddal már meg is indultak az ünnepi útlezárások

Ember a talpán - jobb szó szerint venni...

2014.08.19 08:12MTI

Az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények miatt már kedden lezárták a Lánchidat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A hídon a gyalogosok és a tömegközlekedés járművei sem haladhatnak át, a lezárás miatt több busz és villamos útvonala megváltozott.

A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal az MTI-vel korábban azt közölte: a nemzeti ünnep programjai kedden elkezdődnek, ezért a budai felső rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd között is lezárják a gépkocsiforgalom elől.

A rendezvények biztonsága érdekében kedden és szerdán ideiglenesen megnyitják a Lánchíd utcát.

Szerda este 6 órától a tűzijáték miatt szünetelni fog a teljes gépkocsiforgalom és tömegközlekedés a budai és a pesti rakparton, a Margit híd és az Erzsébet híd közötti szakaszon.

Az ünnep programjairól bővebb tájékoztatás található a www.augusztus20.kormany.hu oldalon. Az ünnephez kapcsolódó tömegközlekedési változásokról a www.bkk.hu honlap ad információkat - tették hozzá.

A BKK közölte: a 2-es metró forgalmát szerdán az utasok számának függvényében korlátozhatják, ebben az esetben a Batthyány téri és Kossuth téri állomást lezárják, a szerelvények csak áthaladnak rajtuk.

A belvárosba tartó főbb villamos-, troli- és buszjáratok, valamint a HÉV-ek és a metrók a szokásosnál sűrűbben közlekednek.

Egyes dunai hidakat - a tűzijátékra látogatók számától függően - lezárhat a rendőrség.

A 2-es villamos kedd délutántól szerda délutánig a Közvágóhídtól a Kossuth térig, utána pedig csak a Boráros térig közlekedik. A Margit híd, illetve a Petőfi híd lezárása esetén a 4-es és 6-os villamos az Oktogon és a dél-budai végállomások, illetve az Oktogon és a Corvin-negyed megálló között jár. Kedd délutántól a 19-es és a 41-es villamosok csak a Clark Ádám térig visznek utasokat, szerda délutántól a 18-as villamosokkal együtt a Széll Kálmán térig közlekednek. A Szent Gellért rakpart lezárása esetén a szerelvények a Szent Gellért térig közlekednek. A Szabadság híd lezárása esetén a 47-es és 49-es villamosok is csak a Gellért térig járnak.

Az Erzsébet híd esetleges lezárása esetén az 5-ös, a 8-as és a 8A, a 112-es és a 178-as autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a 7-es és 107-es a Szabadság hídon, annak lezárása esetén megosztva, két szakaszon jár. A 9-es busz szintén két szakaszon közlekedik este, ha lezárják a Margit hidat. A 15-ös és 115-ös busz módosított útvonalon viszi az utasokat szerda délutántól, a 16-os busz szerda estig, a 105-ös pedig szerda délig az Erzsébet hídon át jár.

A MÁV-Start tájékoztatása szerint a vonatok kedden a munkanapi, szerdán az ünnepnapi menetrend szerint járnak, a tűzijáték után mentesítő vonatok indulnak Szobra, Szolnokra, Szegedre, Győrbe és Fonyódra, illetve Debrecenből Mátészalkára és Nyírbátorba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.