Több mint százezren lépték át a határt

Röszkéből több is elkelne

A rendőrök 118 utassal szemben intézkedtek, a járőrök a polgárőrökkel együttműködve pedig 102 határsértőt - köztük 15 gyermeket - fogtak el.

2014.08.18 10:21MTI

Több mint százezren lépték át a határt Röszkénél szombaton és vasárnap, a belépő oldalon a várakozási idő egyes időszakokban elérte a hat órát - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Jászai Linda közölte, szombaton és vasárnap összesen 81735 utas lépett be az országba, 23626-an pedig kiléptek a teljes kapacitással működő röszkei határátkelőhelyen. A belépő oldali erős forgalom oka, hogy szabadságuk leteltével visszaindultak Nyugat-Európába az ott dolgozó vendégmunkások.

A rendőrök 118 utassal szemben intézkedtek, a járőrök a polgárőrökkel együttműködve pedig 102 határsértőt - köztük 15 gyermeket - fogtak el - tudatta a főhadnagy.

A következő hétvégén is többnyire a belépő oldalon kell várakozásra számítani, ezért a szóvivő azt kérte az autósoktól, hogy útnak indulás előtt tájékozódjanak az aktuális helyzetről a rendőrség honlapján (police.hu) vagy a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletén (+36304661021). A várakozási idő csökkentése érdekében érdemes a tompai, a hercegszántói, illetve a bácsalmási vagy a tiszaszigeti átkelőt választani. A két utóbbit reggel 7 és este 7 között vehetik igénybe az uniós és a szerb állampolgárok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.