Budapest-Split

A MÁV elnézést kért: ha lett volna csillár a vonaton, azon is lógtak volna...

A lapnak egy olvasója panaszolta el az esetet, Tünde szerint az egyes ülőhelyeket többeknek is eladta a vasút, sőt nem létező székeket is kiárusított.

2014.08.17 12:56ma.hu
Forrás: youtube.com

Több mint 14 órát voltak összezsúfolva levegőtlen vagonokban azok az utasok, akik augusztus 9-én indultak Splitből Budapestre vonattal. A tömeg a folyosón és a vécében szorongott, miközben kiderült, hogy a vonaton üres kocsik is voltak, írja a Blikk.

A lapnak egy olvasója panaszolta el az esetet, Tünde szerint az egyes ülőhelyeket többeknek is eladta a vasút, sőt nem létező székeket is kiárusított. Az ő helyére három jegyet is eladtak. Ráadásul nem működött a légkondi, és az ablakokat sem lehetett kinyitni, ezért több utas azt tervezte, hogy kirúgják azokat.

"Hiába dörömböltünk a szomszéd vagonban a kalauznak, ránk sem hederített. Pedig a magyar határnál kiderült, voltak a vonaton üres kocsik, oda átszállhattak volna azok, akik a folyosón szorongtak, vagy akik a vécébe vackolták be magukat" - mesélte Tünde a lapnak.

A MÁV elismerte a történteket, mint a Blikknek írták, elnézést kérnek az utasoktól a kényelmetlenség miatt, és minden jogos kártérítési igénynek eleget tesznek. A lap szerint az utasok kártérítésként a helyjegy árát kapták vissza, a hibás légkondi miatt pedig a vonatjegy árából 10 százalékot.

Mint a vasúttársaság sajtóosztálya közölte, "a többszöri helyfoglalást az okozta, hogy a horvát társvasút a helybiztosítási rendszerben pontatlanul hajtotta végre a vonatnál egy kocsi típusának módosítását, ezért korábban már kifoglalt helyek újra foglalhatóvá váltak."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.