Siemens

Megindult a Desiro motorvonatok tesztelése

A Desiro motorvonatok több esetben zavart okoztak a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon üzembe helyezett új biztosítóberendezés működésében, ezért kellett felfüggeszteni működésüket.

2014.08.01 11:17MTI
Forrás: youtube.com

Napi egy Desiro vonatot próbaüzemben működtet a MÁV a teljes balatoni vonalon - tájékoztatott a Siemens Zrt..

Virágh Adrienn, a Siemens Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére közölte: amint a MÁV, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) és a Siemens szakemberei megbizonyosodtak arról, hogy a vonal minden szempontból alkalmas a menetrend megbízható módon történő teljesítésére és a biztonságos közlekedésre, akkor üzembe állíthatók a Desiro motorvonatok a teljes vonalon. Így megszűnik az átszállás és pár perccel csökken majd a menetidő a Budapest-Balatonfüred útvonalon.

A MÁV Zrt. korábbi tájékoztatása szerint a Desiro motorvonatok több esetben zavart okoztak a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon üzembe helyezett új biztosítóberendezés működésében, ezért kellett felfüggeszteni működésüket a balatoni vonalon.



A Budapest-Balatonfüred viszonylatra tervezett Desiro vonatok július 6-a óta csak Székesfehérvár és Balatonfüred között közlekednek, a járatok Budapest és Székesfehérvár közötti szakaszán a FLIRT-típusú motorvonatok szállítják az utasokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.