Autópálya

Szabadon járható az M7-es is mindkét irányban

Megnyílt a pálya Budapest felé tartó sávja is, így mindkét irányba járható az M7-es Somogy megyei szakasza, ahol szerdán felborult és kigyulladt egy üzemanyag-szállító kamion.

2014.07.31 21:01MTI

A kisebb korlátozásoktól eltekintve szabadon járható az M7-es autópálya a táskai pihenőhelynél mindkét irányba - tájékoztatott a Magyar Közút Kft. kommunikációs osztályának vezetője csütörtök este.

Pécsi Norbert Sándor közölte: megnyílt a pálya Budapest felé tartó sávja is, így mindkét irányba járható az M7-es Somogy megyei szakasza, ahol szerdán felborult és kigyulladt egy üzemanyag-szállító kamion.

A munkálatok miatt a leállósávokat még mindig lezárva tartják, de ez már nem akadályozza a forgalmat - fűzte hozzá.

Az osztályvezető korábban azt közölte, hogy a szalagkorlát helyreállítását és a burkolatjelek felfestését várhatóan péntek délelőtt fejezik be. Jelezte: ezeknek a munkáknak a kivitelezésekor is számítaniuk kell a közlekedőknek egy-egy sáv rövid ideig tartó lezárására. Jelenleg jelzőtáblák figyelmeztetnek az érintett szakaszon a szalagkorlát hiányára.

Az M7-es autópálya táskai pihenőhelyénél szerda délelőtt szalagkorlátnak ütközött, felborult és kigyulladt egy üzemanyagot szállító kamion a Letenye felé vezető oldalon. A balesetben a sofőr a helyszínen meghalt, a sztrádát mindkét irányban teljes szélességében le kellett zárni. Harminchat tűzoltó dolgozott több mint egy órán át a lángok elfojtásán. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a kamion 32 ezer liter üzemanyagot szállított. A tűzben megsemmisült a kamion, megolvadt a szalagkorlát és az aszfalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.