Már ma, Győrben

Indul az Audi TT Coupé harmadik generációjának sorozatgyártása

Az Audi TT új generációja a harmadik modell, amelyet az Audi teljes egészében Győrben gyárt.

2014.07.24 10:00MTI
freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

A nap folyamán megkezdi az Audi TT Coupé harmadik generációjának sorozatgyártását a győri járműgyár - közölte az MTI-vel csütörtökön az Audi Hungaria Motor Kft.

Az Audi TT új generációja a harmadik modell, amelyet az Audi teljes egészében Győrben gyárt, idézi a közlemény Gerd Walkert, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős ügyvezető igazgatóját, aki kiemelte, a modell sikeres integrálása az új gyártósorokra egy fontos mérföldkő a győri telephely életében: ezzel a járműgyár teljes kapacitással dolgozik.

Megemlítik: a korábban bevezetett A3 Limousine, S3 Limousine és az új A3 Cabriolet teljes gyártási folyamata Győrben zajlik. Utalnak rá: a győri járműgyár az elmúlt években összesen több mint félmillió TT-t gyártott az ingolstadti gyárral együttműködésben.

A közlés szerint az új járműgyár jelenlegi több mint 3000 munkatársa közül nyolcszázan már a motorgyárban lévő egykori járműszereldében is dolgoztak a TT-gyártásban.

A járműgyártás valamennyi munkatársa átfogó képzési programon vett részt az Audi Hungaria Projekt- és Oktatóközpontjában, valamint németországi Audi-telephelyeken.

Márciusban, az Audi Hungaria Motor Kft. éves eredmény-bejelentő sajtótájékoztatóján beszélt arról Thomas Faustmann, a társaság ügyvezetésének elnöke az MTI érdeklődésére, hogy a tavaly 42 ezer 851-hez képest megháromszorozza az idén autógyártását a győri székhelyű társaság.

Mint akkor elmondta: a TT Coupé harmadik generációja a termelés körülbelül tíz százalékát adja majd, míg 70 százalék lesz az A3 limuzin, 30 pedig az A3 Cabriolet részaránya 2014-ben.

Hozzátette: újabb modell győri gyártásával is számolnak. Kérdésre válaszolva megjegyezte: "nagyon sokáig már nem lehet várni" a TT Roadster bevezetésével. A múlt héten jelentette be a társaság, hogy augusztus közepétől három műszakos termelésre áll át az Audi győri járműgyára; a lépés oka alapvetően az, hogy a prémium modellek iránt magas a kereslet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.