Javítási munkák miatt

Nagy a torlódás az M0-son és az M7-esen is

Tíz kilométeres a kocsisor az M0-son az M5-ös felé Diósd térségében, és az M7-es Balaton felé vezető oldalának Pest megyei szakaszán is csak lépésben lehet haladni.

2014.07.19 12:35MTI
Forrás: Wikipedia

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője már pénteken jelezte, hogy az M0-s 13-as kilométerénél - ahol júniusban egy balesetben kiégett egy kamion - javítási munkákat végeznek, emiatt hétfő hajnalig a három sávból kettőt lezárnak. Mivel a hőségriasztás miatt felfüggesztették a kamionstopot, a nehézgépjárművek szombati megjelenése csak súlyosbította az ezen a szakaszon egyébként is előre látható tumultust.

Az M0-s M5-ös felé vezető oldalán Szigetszentmiklós felé jelenleg tíz kilométeres a kocsisor, a Magyar Közút az autósok türelmét kéri - mondta az osztályvezető.

Közlése szerint hasonlóan rossz a helyzet az M7-es autópálya fővárosból kivezető oldalán: Martonvásárig lépésben halad a kocsisor. A dugó fő oka valószínűleg az, hogy szinte mindenki egyszerre indult el hűsölni a Velencei-tóra, illetve a Balatonra.

A Balaton déli partja felé igyekvők a 7-es főútra térhetnek le, ahol hétvégén szintén az átlagosnál jóval nagyobb a forgalom, míg az északi part felé némi kerülővel iktatható ki az M7-es. Az M1-es autópályára letérve Székesfehérvár irányába a 811-es úton, később Veszprém felé a 8-as főúton érdemes továbbautózni, végül a 72-es főúton közelíthető meg a Balaton északi partja - javasolta Pécsi Norbert Sándor.

Az érintett térségek felé igyekvők az Útinform ügyeletétől kaphatnak friss közlekedési információkat - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.