Hőség

Felfüggesztik a kamionstopot a hétvégén

A kánikula miatt, egészségvédelmi okokból ezek a járművek is korlátozás nélkül közlekedhetnek a hétvége mindkét napján.

2014.07.18 12:04MTI

A hőségriasztás miatt felfüggesztik a hétvégi kamionstopot - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A közleményben utaltak arra: a nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását az érintett szakminiszterek veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggeszthetik.

Az országos tiszti főorvos másodfokú hőségriasztást adott ki, amely péntektől vasárnapig van érvényben, ezért a nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását erre az időre eltörlik. A kánikula miatt, egészségvédelmi okokból tehát ezek a járművek is korlátozás nélkül közlekedhetnek a hétvége mindkét napján.

A sofőrök a szállítási feladatukat - a vezetési és pihenőidő betartása mellett - megszakítás nélkül teljesíthetik, így nem kell a hőségben a kocsijukban, parkolóban várakozniuk - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.