Közel 5 millió eladott autó

Megelőzte a Volkswagen a General Motorst az első félévben

A Volkswagen megelőzte a General Motors autógyárat az első félévi autóeladásokban, ezzel átvette a Toyotát követő második helyet az értékesítési rangsorban.

2014.07.17 03:30MTI
Forrás: Wikipedia

A General Motors (GM) szerdai közleménye szerint az első félévben 4,92 millió járművet (személygépkocsit és haszongépjárművet) értékesített. A Volkswagen ezzel szemben 4,97 millió járművet adott el.

A Toyota ebben a hónapban, később hozza nyilvánosságra első félévi eladási adatait. Az első negyedévet azonban az eladási lista élén zárta, és az idén 10,1 millió autót készül értékesíteni.

A Volkswagen 5,9 százalékkal növelte eladásait az első félévben, gyorsabb ütemben, mint a GM, amely csupán 1,4 százalékról számolt be.

Tavaly a Toyota végzett a lista élén 9,98 millió jármű eladásával, a General Motors a második, a Volkswagen pedig a harmadik helyezést érte el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.