A részleteket májusban hozzák nyilvánosságra

Új modelleket gyárt majd a Fiat lengyelországi üzeme

Új modellek gyártását kezdi meg idén a Fiat lengyelországi üzemében.

2014.04.21 18:28MTI
freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Janusz Piechocinski lengyel gazdasági miniszter a Fiat illetékeseivel folytatott tárgyalást követően a dél-lengyelországi Tychy városában működő Fiat üzem és az egész lengyel járműipar számára "nagyon jó hírnek" nevezte a döntést.

Elmondta, hogy a Fiat vezetősége a döntés részleteit május elején hozza nyilvánosságra. A lengyel médiában már hónapok óta folyik a találgatás egy új Fiat-modell lehetséges gyártásáról a Tychy üzemben, amely a feltételezések szerint egy, a Fiat Punto kategóriájának megfelelő középméretű személygépkocsi lenne.

A Fiat Auto Poland a legnagyobb lengyel autógyár és a Tychy városában működő üzemet a Fiat legmodernebb külföldi gyárának tartja a szakma. Tavaly a Fiat Auto Poland 291 millió zloty (21 milliárd forint) nyereséget ért el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.