Közel 6,4 millió autót hív vissza a Toyota

Jobb, ha visszaadja Toyotáját - számos probléma van vele

Az érintett modellek közé tartoznak a Corolla, a Yaris, a Matrix és a Highlander egyes típusai, összesen 27 modell érintett.

2014.04.09 10:02MTI

A japán Toyota járműgyártó szerdán bejelentette, hogy világszerte 6,39 millió autót hív vissza különböző technikai problémák miatt. A cég közleménye szerint nem tudnak "ütközésekről, sérülésekről vagy halálesetekről", amelyeket a visszahívást kiváltó öt probléma okozott volna, de állítólag két tűzeset is kapcsolódik a meghibásodásokhoz.

Az autókban az ülések beállításával, a légzsákokhoz kapcsolódó huzalokkal, a gyújtással, az ablaktörlők motorjával és a kormányokkal volt probléma. Volt olyan autó is, amelyben egyszerre találtak egynél több hibát.

Az érintett modellek közé tartoznak a Corolla, a Yaris, a Matrix és a Highlander egyes típusai, összesen 27 modell érintett.

A Toyota 2012-ben hajtotta végre fennállása óta eddigi legnagyobb visszahívását, akkor 7,4 millió autót kellett szervizbe vinni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.