Az Alstom szerelvényei és a Siemens sínjei

Hogyan lesz ebből 4-es metró a választásokig?

A rendszernek megszakítás nélkül 60 napig kellene hibátlanul működnie ahhoz, hogy megkapja az engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól, ám eddig csupán két nap jött össze.

2014.02.03 09:14ma.hu
Forrás: MTI

Nem valószínű, hogy a választás előtt az utasok használatba vehetik a 4-es metrót - írta a Népszabadság. A lap szerint a tesztüzem a vártnál lassabban halad: a rendszernek megszakítás nélkül 60 napig kellene hibátlanul működnie ahhoz, hogy megkapja az engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól, ám eddig csupán két nap jött össze. Ha hiba csúszik a működésbe, a számláló újraindul. A tervek szerint március végén adnák át a vonalat a fővárosnak.

A szerelvények túlfutnak a megállón, ellenkező irányban indulnak el, másik oldalon nyílnak az ajtók - néhány példa a működési zavarokból, amelyek miatt úgy tűnik, április 6-áig már nem fog elindulni a főváros újabb metróvonalán a közlekedés.

Az Alstom szerelvényeit és a Siemens sínjeit egyelőre még nem sikerült teljesen összehangolni, a szoftvert egyelőre még alakítgatják a szakemberek.

Tarlós István főpolgármester szerint az átadás utáni első hónapokban kisebb kényelmetlenségek még előfordulhatnak, de a kritikus biztonsági hibák lehetőségét addigra kiküszöbölik. A Metróért Egyesület szerint egyelőre a rendszer nem biztonságos: a szerelvények helyzetmeghatározása bizonytalanul működik, így megvan a kockázata annak, hogy a szerelvények összeütköznek - írja a Népszabadság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.