Tervek

Öt nemzetközi futam az idei tereprali ob versenynaptárában

A tervek szerint öt helyszínen is nemzetközi versenyt rendeznek az idei, nyolcfutamos nyílt magyar tereprali bajnokságban.

2014.01.09 18:20MTI
MTI, archív

Garamvölgyi Zoltán, az augusztusban 11. alkalommal sorra kerülő HunGarian Baja elnevezésű világkupa-forduló főszervezője az MTI-nek azt mondta, március 1-jén a Slovakian Baja lesz a cseh és a magyar pontvadászat első futama, a Rábaköz Kupa pedig osztrák és magyar helyszíneken zajló Közép-Európai zónabajnoki viadalként került be a naptárba.

Mindezek mellett április közepén Túrkevén és környékén, szeptemberben pedig Nagykállón és környékén rendeznek versenyt nemzetközi mezőny részvételével.

"Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az igény megmaradt a terepralira, az indulók létszáma azonban a legjobb indulattal is stagnál, de inkább csökken" - közölte Garamvölgyi, hozzátéve, hogy a nemzetközi versenyeken mindig "felpezsdül" a szakág, a csak magyar bajnoki futamok azonban már nem finanszírozhatóak.

"Tavaly tettünk egy próbát az egynapos Sprint Kupa kiírásával, a nézők számára az egy nagyon látványos esemény volt, a versenyzők nagy része pedig a végére megkedvelte" - mondta Garamvölgyi, aki bevallotta ugyanakkor, hogy az indulók létszámának várt növekedése elmaradt, de szerinte egy rendezvény tapasztalatai alapján még nem szabad elvetni egy ilyen ötletet.

A Pápa közelében sorra kerülő HunGarian Baja főszervezője azt is elmondta, a Rábaköz Kupát úgy szeretné lebonyolítani, hogy a pénteki nyitónap után szombaton kerüljön sor a 300 kilométernyi mért szakasz teljesítésére, és aznap este le is záruljon a verseny a célceremóniával.

"Ez egy új koncepció, és szeretném idén minden versenyemen megvalósítani, mert én itt látom az utat a költségek csökkentésére, ami szerintem közös érdek a rendezők és a versenyzők számára egyaránt" - tette hozzá Garamvölgyi.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.