Szombaton ünnepélyes megnyitó

Vasárnap rajtol a 2014-es Dakar-rali

Szombaton az ünnepélyes rajtceremóniával veszi kezdetét a 2014-es Dakar-rali, amelyen három magyar egység indul. A verseny első mért szakasza vasárnap lesz.

2014.01.02 09:23MTI
MTI

A kéthetes viadalon több mint 400 versenyző indul, az autósokra 9374, a motorosokra és quadosokra pedig 8750 kilométer vár. A motorosok és a quadosok csaknem 40 százalékban, azaz mintegy 2000 kilométeren más útvonalon haladnak majd, mint az autósok és a kamionosok.

A motorosok számára kialakított útvonal első alkalommal érinti Bolíviát, a rajt az argentin Rosarióban lesz, a cél pedig január 18-án a chilei Valparaisóban. A verseny sportigazgatója, David Castera korábban azt nyilatkozta: a versenyen a kitartás játssza majd a főszerepet.

Az esélyesek között a motorosoknál az ötszörös győztes francia Cyril Despres és a spanyol Marc Coma említhető, míg az autósoknál a motorral hatszor, négy keréken ötször első, címvédő francia Stephane Peterhanselre érdemes figyelni.

A Dakaron három magyar egység áll rajthoz: a Sandlander Team színeiben az autós Sebestyén Sándor, Bognár József és a cselgáncsozó Ungvári Miklós alkotta trió, valamint a quados Somfai Mátyás indul; a motoros Dési János pedig egy német csapat versenyzőjeként lesz ott Rosarióban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.