Játékos sport a szellemi munkát végzőknek

Veterán autók kétnapos versenye indul szombaton

A Vasúttörténeti Parkból rajtol a XXII. Oldie Kupa keretében a veterán autók versenye a VII. Pilis Rallye szombaton.

2008.06.27 16:27MTI

Az 50 résztvevő között van aki 60-as évekbeli mentőautóval vág neki a kétnapos tájékozódási versenynek. Ezentúl rajtol még 1937-es Fiat 1100, 1938-as Mercedes Cabrio, 1979-es Porsche, 1968-as Jaguár és több motor is. Az esemény egyik érdekessége, hogy a résztvevők a Vasúttörténeti Parkban szombat délelőtt hajtányozással mérik össze ügyességüket, amelynek időeredménye beleszámít a versenybe. Mivel a rallye-n részt vesz Fekete László, biztosan sokan versengenek, hogy egy csapatba kerüljenek az erős emberrel - mondta a távirati irodának Tabányi Sándor főszervező. 

A viadalon részt vesz még Harsányi Levente műsorvezető és Nacsa Olivér humorista is. A veterán autókat az érdeklődők reggel fél nyolctól megtekinthetik a Vasúttörténeti Parkban, a rajt fél tízkor lesz. A pilóták Budapest - Szentendre - Dobogókő - Piliscsaba - Tök - Csolnok - Kesztölc - Esztergom útvonalon haladnak végig, közben ügyességi feladatokat hajtanak végre és teszteket töltenek ki. 

Vasárnap Párkányban felvonulnak a Duna-parton, majd tíz órától szlalomversenyen vesznek részt. Az első három helyezett serleget kap. Ez egy játékos sport, amely főként a szellemi munkát végzőknek nyújt kellemes kikapcsolódást. A résztvevők között nem csak férfiak találhatók, a nők között is egyre népszerűbb a veterán autók versenye - tette hozzá Tabányi Sándor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.