Havazás

OKF: több autópályán korlátozzák a kamionforgalmat

A télies útviszonyokra való tekintettel több autópályán korlátozzák a kamionforgalmat.

2013.03.25 18:00MTI

A közlemény szerint az M6-os és az M7-es autópályán valamennyi kamion, az M3-as és az M5-ös autópályán pedig a Szlovéniába tartók számára teljes forgalomkorlátozás van érvényben.
   
Felhívták a figyelmet arra, hogy már tíz megye több térségében, valamint a főváros területén elsőfokú riasztás van érvényben a várható hófúvás miatt. A meteorológiai előrejelzések szerint az esti és az éjszakai órákban várhatóan folytatódik a havazás. "A balesetek és a további torlódások, fennakadások elkerülése érdekében az érintett térségekben senki ne induljon útnak, azok úti célként is kerülendők" - hangsúlyozta az OKF.
   
A főigazgatóság mindenkitől azt kérte, hogy indulás előtt tájékozódjon az aktuális és a várható időjárásról, valamint kövesse figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit. Az aktuális riasztásokról, valamint a figyelmeztetésekről a www.met.hu és a www.katasztrofavedelem.hu, a forgalomkorlátozásokról és az útlezárásokról a www.police.hu és a www.kozut.hu oldalon lehet tájékozódni. A további részletekről az érintett megyék katasztrófavédelmi igazgatóságának a honlapján is találhatók információk.
   
Kitértek arra, hogy a készenléti szolgálatok által üzemeltetett segélyhívószámok a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. Azt kérték, hogy ha valaki bajba kerül, vagy tudomása van arról, hogy valakinek segítségre van szüksége, hívja a katasztrófavédelmet a 105-ös számon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.