Budapesten járhatóak a főutak

Havazás - a BKV járatai rendben közlekednek

Budapesten a főutak mindenhol járhatók, a BKV járatai szombat reggel rendben elindultak - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. A társaság munkatársai éjszaka a legmagasabb készültségi fokozatban dolgoztak a főútvonalak és a mellékutak megtisztításán.

2013.01.19 08:33MTI

A közlemény szerint Budapesten péntek reggel 8 órától változó intenzitással havazott, a csapadék este nyolc óra körül szűnt meg. A közterület-fenntartó mérései szerint Budán 10 centiméter hó esett, Pesten ennél kevesebb.

A társaság az éjszakai műszakban továbbra is a legmagasabb készültségi fokozatban, minden járművével folyamatosan végezte a budapesti főutakon a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést. Ezek megtisztítása után megkezdték a mellékutak takarítását. A hajnali órákban a szóró munkagépek visszatértek a főútvonalakra, hogy a közösségi közlekedésben ne legyen fennakadás.

Első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, a hidakon, a felüljárókon, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszain, az autópályák bevezető szakaszain, a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon dolgozik a társaság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.