Tereprali ob

Lónyai állt az élre, a bajnok Fazekas bukott

A szombati nap után a Lónyai Pál, Garamvölgyi Zoltán páros (Nissan) vezet az Adrenalin Kupán, a tereprali országos bajnokság hatodik - idei utolsó - futamán.

2012.10.06 19:55MTI

A Nagykálló térségében zajló versenyen Lónyai mögött a Murczin Zsolt, Bagits Róbert duó (Mitsubishi) áll a második, a Kaposi Zoltán, Tóth György kettős (Nissan) pedig a harmadik helyen.

A címvédő és a pontversenyben behozhatatlanul vezető, így már kétszeres bajnok Fazekas Károly, Horn Albert páros (BMW) a cél előtt mintegy 800 méterrel bukott, és kénytelen volt feladni a versenyt.

"Egyelőre magunk sem értjük, hogy mi történt, a felvételek alapján talán többet tudunk majd meg" - mondta az MTI-nek Fazekas, aki addig vezette a versenyt.

A viadalon, melynek 402 kilométeres össztávjából 317 kilométer a mért szakasz, vasárnap négy szelektív és összesen 139 kilométer vár a versenyzőkre.

Az ob eredetileg hétfutamos lett volna, ám az utolsó, Szlovákiában esedékes versenyt a rendezők lemondták.

A verseny állása a 2. nap után:
1. Lónyai Pál, Garamvölgyi Zoltán (Nissan) 2:33:46 ó
2. Murczin Zsolt, Bagits Róbert (Mitsubishi) 2:51 perc hátrány
3. Kaposi Zoltán, Tóth György (Nissan) 17:22 p. h.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.