Egy másik nő vezetett

Autóbaleset vitte el a női vezetőkért küzdő szaúd-arábiai aktivistát

Autóbalesetben halt meg a szaúd-arábiai nők vezetési jogáért indított mozgalom egyik aktivistája.

2012.01.25 15:48MTI

A nő azután vesztette életét, hogy a jármű, amelyben utazott, felfordult a királyság északi, Hael nevű tartományában. Az autót egy másik nő vezette, aki túlélte a balesetet, de kórházba kellett szállítani. 

Az ultrakonzervatív ország az egyetlen hely a világon, ahol a nők nem ülhetnek egyedül volán mögé. Női aktivisták a múlt évben komoly kampányt indítottak a szokásjogon alapuló tilalom ellen. 

Manal as-Sarífot, a mozgalom vezéralakját májusban 10 napra börtönbe is zárták, miután feltett magáról egy vezetés közben készült videót a YouTube-ra. A megosztó kampány a Facebook közösségi portált is elérte, ahol mindkét tábor létrehozta a saját oldalát. Egy csoport egyenesen azt követelte a nőket vezetésen kapó férfiaktól, hogy hagyják helyben az engedetlen asszonyt.
 
Az utóbbi években többször fordult elő, hogy a volán mögé ülő szaúdi nőknek autóbaleset okozta halálát - írja a news.sky.com.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.