Hatékonyabb lehet a feldolgozás

Elektronikusan rögzíti a bliccelők adatait a MÁV

A MÁV-START Zrt. közölte: a jövőben elektronikusan rögzítik a kalauzok a bliccelő utasok adatait, ezzel hatékonyabban lehet az adatokat feldolgozni.

2011.11.28 16:47MTI

Tájékoztatásuk szerint évente több milliárd forint bevételkiesést okoznak a személyszállító vasúttársaságnak azok az utasok, akik menetjegy nélkül vagy jogosulatlanul igénybevett kedvezménnyel utaznak, vagy nem tarják be a MÁV-START Zrt. üzletszabályzatát.
   
A MÁV-START továbbfejlesztette a jegyvizsgálók által a vonatokon használt készülékeket, az azonnali gépi rögzítésnek köszönhetően már nem szükséges a korábban kézzel írt adatok újbóli, utólagos gépi bevitele, mert az információk automatikusan bekerülnek a központi rendszerbe.
   
A fejlesztés jelentőségét az adja, hogy a befizetések és a felszólítások folyamata egyszerűsödik, évente mintegy egymillió esetben rögzítettek kézírással ilyen esetekben adatlapot a kalauzok.
   
A kézzel rögzített adatok elektronikus feldolgozása - a mindennapos munkavégzés során - több óra leterheltséget okozott a vasúttársaság munkatársainak, akiknek a felszabaduló idejét az utasokat szolgáló tevékenységre lehet átcsoportosítani - írja közleményében a MÁV-START Zrt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.