125 éves az autózás

Képek: javában dübörögnek az Oldtimerek a Sportarénában

Szörnyella de Frász Panther De Ville-je, a Verdákban is szereplő, egykor verhetetlen Hudson Hornet (Hudson Doki) négy keréken guruló mása - - néhány a hétvégi I. Nemzetközi Oldtimer és Youngtimer Fesztivál különlegességei közül.

Nézze meg képeinket - KATTINTSON! képgaléria

2011.09.25 08:09ma.hu

Több mint százötven járművet láthat a közönség, a legalább tizenöt éves látogatók biztosan megtalálják gyermek- vagy fiatalkori álmainak autóit, legyen az a húszas évek fenséges Mercedes 400K-ja, a hatvanas évek ritka, osztott ablakos Chevrolet Corvette-je vagy akár egy nosztalgikus emlékeket idéző Csajka, a nyolcvanas évek sportos M6-os BMW-je, vagy a már nem is létező márkák egykor közismert vagy a maguk korában is ritka típusai – mint például az egész NSU cég megszűnését okozó egykori Év autója, az NSU Ro80.

A Fesztivál kuriózuma is levetette végre selyemleplét! Noha szakmai körökön kívül szinte ismeretlen az Austro-Daimler márka, egykor Ausztria legsikeresebb autógyára készítette ezeket az autókat, amelynek ma is ragyogó ékköve a Fesztiválon először látható, 1930-as évjáratú, 12/70-es, frissen restaurált hathengeres példány.

Komár nagyon élvezte - További képeinkért kattinson a fotóra!


Komár László megtiszteltetésnek érezte, hogy ilyen miliőben énekelhetett, s természetesen ezúttal számos autós slágert is beválogatott koncertjébe. A Marina című számban cinkosan kacsintott le a színpadról „a kétüléses autót vettem olcsón” kezdetű sornál, hiszen a való életben is, immár tíz éve egy 1984-es Chevrolet Corvette boldog tulajdonosa. A népszerű énekest kislánya, Karolina is elkísérte, s fellépés után persze nem rohantak haza: Karolinát lekötötte a játszóház, hazánk Elvise pedig addig körbejárt és kiválasztotta kedvenceit.

Az oldtimerekből is a kétüléses, sportos, férfiasabb példányok nyerték el igazán a tetszését, például egy 1966-os Ford Mustang Convertible, vagy egy – formája miatt – kólásüvegnek is nevezett, 1977-es, közel ötszáz lóerős Corvette.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.