Izraeli céggel hoz létre vegyesvállalatot

Felső kategóriás autókat gyárt Európának a kínai Chery

Német lapértesülések szerint a kínai Chery autógyár hamarosan megkezdi az európai piacra szánt felső kategóriás gépkocsik gyártását.

2011.09.20 13:30MTI

A Financial Times Deutschland keddi beszámolója szerint a kínai autóipari vállalat az izraeli Israel Corp. ipari konglomerátummal, és az osztrák-kanadai tulajdonban lévő  Magna autóipari beszállító céggel hoz létre vegyes vállalatot.
   
A Skoda Octavia méretű modell gyártása jövőre indul be Kínában, s ezekből már exportálnak is Európába. A lap beszámolója szerint első ízben érkeznek Kínából az európai szabványok alapján gyártott autók Európába, s ezzel komoly konkurenciát támaszthatnak az ottani gyártóknak.
   
Korábbi hírek szerint a Chery Auto júniusban rekordmennyiségben értékesített külföldre: a 16.500 darabos export 106 százalékos éves növekedést jelentett. A cég júliusi közlése szerint az értékesítési adatok a legjobbak 2008, a pénzügyi válság kezdete óta. A vállalat 2011 első 
felében összesen 71.827 személygépkocsit adott el külföldre, ami 88,5 százalékos bővülés az előző év azonos időszakához képest.
       
A Chery legnagyobb külföldi piaca Brazília, amely a teljes féléves exportból több mint 25 százalékkal részesedik. A nagyobb vásárlók közé tartozik még Oroszország, Ukrajna, Irán és Egyiptom.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.