Gliwice lehet a központ

Európa kedveli a Chevrolet-t, idehozzák hát a gyártást

A General Motors a lengyelországi Gliwicében tervezi beindítani a Chevrolet márkájú kocsik európai gyártását - közölte a Rzeczpospolita című lap pénteken.

2011.08.12 16:38MTI

A nyugat-lengyelországi városban már van az Opelnek a gyára.

A napilap idézte az amerikai autógyár vezérigazgatóját, aki szerint azért akarnak Európában gyártóbázist kiépíteni, mert évről-évre növekszik a kereslet a Chevroletek iránt. Az idei első félévben 8 százalékkal nőttek az eladások, 252 ezer darabra, és 2016-ban az egymilliót is elérheti az értékesítés.

A vezérigazgató tájékoztatása szerint a gliwicei gyárban valószínűleg a Chevrolet Cruzes modelleket gyártanák, ugyanazon a gyártósoron, mint az Opel Astra negyedik generációját.

A GM lengyelországi gyárának igazgatója szerint a beruházás 60 millió euróba kerülne, a gyártást szinte azonnal be tudnák indítani.

Az Opel 1998-ban indította be a gyártást Gliwicében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.