Vízügy

Készültséget rendeltek el újabb négy árvízvédelmi szakaszon a Közép-Tiszán

Már valamennyi belvizes szakasz készültségben van hétfőtől.

2021.02.16 13:07MTI

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el újabb négy árvízvédelmi szakaszon a Közép-Tiszán hétfőn, így már 504 kilométeren van nappali figyelőszolgálat - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) a honlapján.

A közlemény szerint az újabb négy árvízvédelmi szakasz: a Lakitelek-Tószeg, Szolnok-Újszász, Csongrád-Nagyrév közötti illetve a Tiszaföldvár-Pityókai. Az igazgatóság tájékoztatása szerint már valamennyi belvizes szakasz készültségben van hétfőtől. Másodfokú készültség mellett folyik a belvízmentesítés a karcagi, a kisújszállási, a mezőtúri, a kiskörei és a jászberényi szakaszokon, míg elsőfokú a készültség a kunhegyesi, a jászkiséri, a törökszentmiklósi és a cibakházi, a tiszakécskei, valamint a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon - írták.

A hétfő reggeli összesítés szerint az elöntés nagysága 12 ezer 845 hektár, ennek zöme szántó és vetés - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.