Időjárás - árvíz

OVF: véget ért az árhullám a Sajó-Hernád völgyében

A következő napokban nem kell csapadékra számítani a vízgyűjtő területeken.

2020.10.21 10:54MTI

Véget ért az árhullám a Sajó-Hernád völgyében, sehol nincs már Magyarországon harmadfokú védekezés - közölte Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője szerdán az MTI-vel.

A szóvivő közleményében arra is kitért, hogy a következő napokban nem kell csapadékra számítani a vízgyűjtő területeken.

A vízügyi igazgatóságokról átrendelt szakemberekre már nincs szükség a védvonalon, szerda délelőtt az Országos Műszaki Irányító Törzs is befejezte működését - írta.

Hozzátette: a múlt heti Sajó-Hernád-Bódva árvíz szinte ugyanannyi vizet hozott, mint a Sajó 2010-es árhulláma, de a fejlesztéseknek köszönhetően sokkal kevesebbszer kellett a vízügyi szakembereknek beavatkozniuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.