Árvíz

Nem kizárt, hogy kiönthet a Maros

A Maros magyarországi szakaszán erős áradás indult meg, és a hó olvadása után még tovább emelkedhet a folyó vízszintje.

2018.03.24 06:30ma.hu

A Maros magyarországi szakaszán erős áradás indult meg, és a hó olvadása után még tovább emelkedhet a folyó vízszintje. Kozák Péter, az ATIVIZIG igazgatója a Makó híradónak elmondta, mivel éjszakánként hideg, fagypont alatti, nappal pedig fagypont közeli hőmérsékletek vannak, lesznek, ennek következtében az áradás sokkal enyhébb intenzitással valósulhat meg.

"A Maros magyarországi szakaszán jelenleg, jelentősebb további vízszintemelkedésre nem számítunk, azonban fontos azt elmondani, hogy nem tudjuk annak a lehetőségét kizárni, hogy a hóval határolt vízkészletek a hullámtéri területek elöntése nélkül le tudnának folyni Makó térségében is" – fogalmazott Kozák Péter, az ATIVIZIG igazgatója.

Az ATIVIZIG arra kéri a lakosságot, hogy az érintett területen lévő értéktárgyakat helyezzék biztonságos helyre, ugyanis nem kizárt egy erősebb áradás, azonban fontos kiemelni: rendkívül árvízveszély még nincsen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.