Belvíz

Tovább nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága

Már csaknem 4,5 ezer hektár van víz alatt.

2018.02.09 13:09MTI
hirdetés

Az utóbbi két napban lehullott csapadék következtében, a folyamatos szivattyúzások ellenére nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) működési területén, ahol már csaknem 4,5 ezer hektárt borít belvíz - közölte az igazgatóság védelemvezetője pénteken az MTI-vel.

Bara Sándor tájékoztatása szerint tizenkét védelmi szakaszuk közül ötben - a Tisza mentén, a Hamvas-Sárréten és a Berettyó alsó szakaszának térségében - van védelmi készültség, a Hamvas-Sárrét térségében másodfokúra emelték a készenlétet.

A térségben működtetett 26 szivattyútelep segítségével egy nap alatt csaknem 1,1 millió köbméter belvizet emelnek át a befogadó folyókba és csatornákba a vízügyi szakemberek. Az elöntött területekből 1100 hektár a vetés, 1000 hektár a szántó és több mint 1550 hektár a rét és legelő - sorolta a védelemvezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.