Belvíz

Belvízvédelmi készültség több szakaszon

Négy szakaszon elsőfokú, egy szakaszon másodfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig).

2018.02.08 12:34MTI

Mint írják, elsőfokú készültség van a réhelyi, a szeghalmi, a gyomai, és a mezőberényi belvízvédelmi szakaszokon. A vizugy.hu honlap adatai alapján másodfokú a készültség az Élővíz-csatornai szakaszon.

A közlemény szerint a Körösökön készültségi szintet el nem érő árhullámok vonultak le a napokban, amelyek megszüntették a belvízelvezető csatornákon a gravitációs vízelvezetési lehetőségeket, ezért több szivattyútelep beüzemelése vált szükségessé. Öt nap alatt csaknem 1 millió 700 ezer köbméter vizet emeltek át.

Csütörtökön 14 szivattyútelep üzemel, amelyek száma szakemberek szerint a következő napokban jelentősen csökkeni fog a gravitációs levezetések lehetőségével.

Az elöntött területek nagyságát nem mérték fel. Néhány mélyfekvésű helyen előfordulnak kisebb kiterjedésű vízfoltok, de kiterjedt belvízi elöntések nincsenek - írják.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.