Válságos állapotok

Minimum 25 halottja van a Vietnamot sújtó áradásoknak

Mintegy 240 ezer ház részben vagy teljesen lakhatatlanná vált.

2016.10.17 15:40MTI

Legalább 25-en meghaltak a Vietnam középső részét hét végén sújtó áradásokban, amelyek miatt mintegy 240 ezer ház részben vagy teljesen lakhatatlanná vált - közölték hétfőn a hatóságok.

A katasztrófaelhárítás tájékoztatása szerint a halálos áldozatokon kívül négy eltűntet is számon tartanak. A természeti katasztrófa sújtotta övezetről készült légi felvételeken látható, hogy egyes lakott területek teljesen víz alá kerültek.

"A vízszint olyan gyorsan emelkedett. Elvitte a rizstermésünket, tyúkjainkat, kacsáinkat, mindenünket, ami volt" - panaszolta az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva Nguyen Khac Vinh, az áradások által legjobban érintett Quang Binh tartomány egyik lakosa.

A kommunista rezsim hivatalos médiumai az áradásokkal kapcsolatban megemlítették egy Ha Tinh tartománybeli vízerőműnek a szerepét, ahonnan előzetes figyelmeztetés nélkül nagy mennyiségű vizet engedtek ki. A történtekkel kapcsolatban vizsgálat indult.

Mindeközben a délkelet-ázsiai ország felé tart a Fülöp-szigetek felől a Sarika tájfun, amely várhatóan szerdán éri el Észak-Vietnamot. A meteorológusok szerint a Sarika a végéhez közeledő esős évszak legjelentősebb ciklonja lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.