Katasztrófa

Árvíz: az Ohio folyó partján egy négyéves kisfiú holttestére bukkantak

Tovább nőtt a nyugat-virginiai esőzések és áradások áldozatainak a száma.

2016.06.26 13:39MTI

Már legalább huszonhat halálos áldozatuk van az egyesült államokbeli Nyugat-Virginia szövetségi államban pusztító esőzéseknek és áradásoknak, s a katasztrófaelhárítási hivatal további áldozatokra számít.

A hét eleje óta folyamatosan ömlik az eső Nyugat-Virginiában, az amerikai meteorológiai szolgálat szerint 2010 óta nem sújtotta ilyen esőzés és áradás ezt a szövetségi államot. Valamennyi folyó kiöntött, az állam ötvenöt megyéjéből negyvennégyben szükségállapotot hirdettek.

A víz hidakat, házakat, fákat, áramvezetékeket sodort el, ötszázezren maradtak áram nélkül, utak dőltek be, s az Ohio folyó partján, még pénteken este, egy négyéves kisfiú holttestére is bukkantak. Egyes településeken az emberek a háztetőkre menekültek az emelkedő vízszint miatt, ott várják a mentőhelikoptereket. Vannak városok, például Clendenin is, amelyeket csakis helikopterekkel lehet megközelíteni.

Earl Ray Tomblin kormányzó szombaton a Nemzeti Gárda kétszáz tagját mozgósította, s bejelentette, hogy további háromszázan állnak készenlétben. A kormányzó szerint az állam egyes megyéiben az évszázad legnagyobb katasztrófájával kell szembenézni.

A szomszédos Virginia állam nyugati-délnyugati részén is áradások pusztítanak, ahogyan Alleghany megye seriffje fogalmazott: "örjöngenek a folyók".

Az óriási esőzéseket ugyanaz a viharzóna okozza, amelynek következtében szerdán és csütörtökön a középnyugati államokban tornádók söpörtek végig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.