Elsőfok

Vészesen emelkedik az Ipoly vízszintje

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el Ipolytarnóc polgármestere az Ipoly vízszintjének jelentős emelkedése miatt.

2016.02.10 17:29MTI

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Angyal Eszter elmondta: a Nógrád megyét érintő, nagy mennyiségű csapadékra vonatkozó előrejelzés és az Ipoly szlovák szakaszán mért emelkedő vízszint is okot ad a készültségre.

A falu önkormányzata, a Karancs Speciális Mentőszolgálat, valamint a Karancs Természetjáró és -védő Egyesület a salgótarjáni katasztrófavédelmi kirendeltség irányításával megkezdte a megelőző védekezési munkálatokat. A veszélyeztetett területen lévő nyolc ingatlant, amelyben összesen húszan élnek, nyolcszáz homokzsákkal védik. Szükség esetére a melegedőhelyet is előkészítette az önkormányzat - közölte.

Az Ipoly vízszintje Ipolytarnócnál óráról órára emelkedik; szerda reggel nyolc órakor 112 centiméteren állt, délután egy órára 183 centiméterre nőtt az ilyenkor egyébként átlagos 70 centiméter helyett - tette hozzá a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.