Árvíz

Letenyén belterületet veszélyeztet a sok csapadék, a Murán árhullám közeledik

Az elmúlt napokban lehullott csapadék Letenye belterületét veszélyezteti, ezért helyi vízkárelhárítási készültséget rendeltek el szombaton a város három vízfolyásán. A Murán Ausztria felől áradás indult, keddre harmadfokú készültséget meghaladó árhullám várható.

2015.05.23 14:30MTI

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnak az MTI-hez szombaton eljuttatott tájékoztatása szerint Letenyén a lehullott nagy mennyiségű csapadék belterületet veszélyeztet, ezért helyi vízkárelhárítási készültséget rendeltek el szombat délelőtt a Gerencsér-árok, az Egresi-árok és a Vásártéri-árok mentén.

A Murán még nincs árvízvédelmi készültség, de az Ausztria felől hajnalban megindult áradás miatt Letenyénél lassan már emelkedik a vízszint. A jelenlegi előrejelzések szerint a folyó vízgyűjtőjén kedd estére a harmadfokú készültséget jelentő, 430 centimétert meghaladó árhullám is kialakulhat.

Jelentős áradást várnak a szakemberek a Kerka- és a Kebele-patakon is, ezért szombat délelőtt üzembe helyezték a Kebele árvíztározóját, illetve helyi vízkárelhárítási készültséget rendeltek el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.