Árvíz

Ötven éve nem látott áradások Spanyolországban

Ötven éve nem volt akkora áradás Észak-Spanyolországban, mint az utóbbi napokban. Az Ebro menti településeken több ezer ember várja bizonytalanságban, hogy el kell-e hagynia otthonát, az árvíz egy emberéletet is követelt.

2015.03.02 09:33MTI

Az olvadás miatt megáradt folyó csütörtök óta okoz gondokat a dél-európai országban. Navarra tartományban 20 ezer hektárnyi terület van víz alatt, és Aragóniában is legalább ugyanekkora területet árasztott el a folyó.

Boquineni és Pradilla településekről már több mint 1500 embert kellett evakuálni. Több utcát ellepett a folyó, a mentőegységek gumicsónakokkal közlekednek, a mélyebben fekvő területeken álló házakban derékig ér a víz.

Ahonnan a folyó már levonult, elkezdték kiszivattyúzni a házakból a vizet, takarítják a piszkot és törmeléket, amelyet az Ebro maga után hagyott.

Az áradásnak eddig egy halálos áldozata van.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.