Jön a víz

Árhullám vonul le a Dunán, a Lajtán és a Rábán

Várhatóan az első fokú készültség szintje fölé emelkedik a Duna vízállása Nagybajcsnál a péntek délutáni óráktól, miután az elmúlt 72 órában jelentős mennyiségű csapadék hullott a folyó ausztriai szakaszán.

2014.10.24 14:07MTI
Fotó: Wikipédia

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint a folyó az ausztriai Kienstockban hajnalban tetőzött 750 centiméteren. Az előrejelzés szerint a másodfokú készültségi szintet szombat reggel érheti el a vízállás, a tetőzés Nagybajcsnál ugyanaznap délután várható 560-580 centiméteren.

A Lajta Deutsch-Brodersdorfban péntek hajnalban tetőzött, Mosonmagyaróvárnál vasárnap hajnalban 160-180 centiméteren várható a tetőzése, amely kismértékben haladja meg az első fokú készültségi szintet.

A Rába árhulláma készültségi szint alatti tetőzéssel vonul le, Győrben azonban a vízállás a nagybajcsi tetőzés függvényében elérheti az első fokú készültség szintjét.

A tetőzés 480-500 centiméterek között várható szombat éjszaka, vasárnap hajnalban. A Marcal vízállása Gyirmótnál megközelítheti az első fokú árvízvédelmi készültséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.