Víz alatt

Másodfokú belvízvédelmi készültség a Kis-Balaton környékén

Keszthely és Hévíz térségében 150 hektárnyi terület - erdő, rét, legelő - áll víz alatt, a belvíz a lakott épületeket nem veszélyezteti.

2014.10.24 14:02MTI
Fotó: Wikipédia

Másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el az esőzések miatt a Kis-Balaton térségében, a keszthely-hévízi belvíz-öblözetben - tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság ügyeletese pénteken az MTI-t.

Keszthely és Hévíz térségében 150 hektárnyi terület - erdő, rét, legelő - áll víz alatt, a belvíz a lakott épületeket nem veszélyezteti. A belvízzel elöntött területekről naponta 107 ezer köbméter vizet szivattyúznak át.

A helyszínen a vízügyi szakemberek folyamatos figyelőszolgálatot látnak el, tisztítják a csatornákat, hogy az uszadék ne okozzon gondokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.