Harcolnak a tűzoltók

Elöntötte a belvíz Rábahídvég egy részét

A vasvári tűzoltók eddig ötszáz homokzsákot raktak le a Kossuth utcában, ahová folyamatosan ömlik be a víz, eddig a szivattyúzás sem vezetett eredményre.

2014.10.23 16:27MTI
MTI/Varga György

Elöntötte a belvíz Rábahídvég egy részét, négy lakóházat homokzsákokkal védenek - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtökön a honlapján.

A tájékoztatás szerint a vasvári tűzoltók eddig ötszáz homokzsákot raktak le a Kossuth utcában, ahová folyamatosan ömlik be a víz, eddig a szivattyúzás sem vezetett eredményre.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság azt közölte, hogy árvíz már egyre kevésbé fenyeget Vas megyében, a Rába szentgotthárdi szakaszán jelentősen apadt a vízszint, Körmendnél viszont egyelőre még másodfokú az árvízvédelmi készültség, itt előfordulhatnak völgyi elöntések.

A szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy a Rábán a levonuló árhullám miatt tilos és életveszélyes a vízi túrázás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.