Belvíz

Vas megyében négy településen tizenöt lakóházat fenyeget a belvíz

Vas megyében négy településen - Perenyén, Jákon, Söptén és Szombathelyen - tizenöt lakóházat fenyeget a belvíz az éjszaka hirtelen lehullott, nagy mennyiségű eső miatt.

2014.10.22 15:28MTI

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint az érintett településeken homokzsákokkal védekeznek, amelyből eddig már több mint ötezret raktak le a hivatásos, önkormányzati tűzoltók.

MTI Fotó: Czika László

Balogh Nikoletta, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a belvíz azért okoz gondokat, mert a hirtelen lehullott csapadékot az érintett településeken lévő csatornahálózat nem tudja elvezetni. Egyes mezőgazdasági területek is vannak, ahol a talaj már nem volt képes befogadni a vizet, amely a domborzati viszonyok miatt utat talál magának lakott területek felé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.