Árvíz

Apad a Rába és a Lajta

A szakemberek arra számítanak, hogy Mosonmagyaróvárnál a Lajta vízszintje kedden késő estére csökkenhet az első fokú készültség határértéke alá.

2014.09.22 10:54MTI

Apad a Rába és a Lajta, ha utóbbi nagyon lassan is; több folyószakaszon meg is szüntették az árvízvédelmi készültség szintjét - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője hétfőn az MTI-vel.

A Rábán Gyirmót, Koroncó és Mérges térségében este hat órától megszűnik az - addig első fokú - árvízvédelmi készültség - közölte Németh József. Jelezte azt is: vasárnap este hat órától a Duna-menti és a Mosoni-Duna balparti belvízvédelmi szakaszon, hétfőn reggel nyolc órától a Marcal mentén megszűnt az első fokú belvízvédelmi készültség.

Az igazgatóság korábbi közlése szerint a szakemberek arra számítanak, hogy Mosonmagyaróvárnál a Lajta vízszintje kedden késő estére csökkenhet az első fokú készültség határértéke alá.

Mint írják, a vasárnap a felsőbb szakaszokon hullott eső hatására valamelyest emelkedett a Rába szintje, de reggelre ismét apadni kezdett a folyó. A következő napokban az alsó szakaszon további apadásra, a felsőbb szakaszon stagnáló, lassan apadó vízjárásra számítanak a szakemberek.

A Marcal vízszintje a Győrhöz közeli Gyirmótnál megközelítette az első fokú készültség szintjét, de - a felső szakaszhoz hasonlóan - már itt is apad a folyó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.