Árvíz

Újabb Rába menti szakaszokon szüntetik meg a készültséget

Este hat órától Rábacsécsény és Mórichida körzetében szűnik meg az addig első fokú készültség.

2014.09.21 14:16MTI
freedigitalphotos.net/khuruzero

A Rába apadása miatt újabb szakaszokon szüntetik meg az árvízvédelmi készültséget - közölte vasárnap délelőtt az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-vel.

Németh József tájékoztatása szerint este hat órától Rábacsécsény és Mórichida körzetében szűnik meg az addig első fokú készültség. Közlése szerint a térség folyói közül a Dunán a következő napokban lassú apadásra számítanak, reggelre pedig levonult a Rába árhulláma az igazgatóság területén.

Folyamatos az apadás a Marcal jobb parti mellékvízfolyásain is. A Lajtán folyamatos, de lassú apadás tapasztalható.

Mosonmagyaróvárnál a másodfokú készültség szintje alá éjfélkor csökkent a vízállás, az első fokú készültség szintjének elérésére legkorábban kedden napközben számítanak a szakemberek. A térségben 209-en vesznek részt az ár elleni védekezésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.