Katasztrófavédelem

Több településen már befejeződött az árvízmentesítés

A katasztrófavédelem jelenleg Zala megyében segíti a fertőtlenítést, több településen pedig már befejeződött a mentesítés

2014.09.18 15:00MTI

A védekezést koordináló régiós irányító törzs szóvivője, Mukics Dániel közleményében azt írta: a vízügyi szakemberek arról tájékoztattak, hogy déltől Baranya megyében tetőzik a Dráva, jelenleg Szentborbásnál van a legmagasabb szinten. A vízügy irányításával a gátakon a katasztrófavédelem rendészeti szakközépiskolások bevonásával, 180 emberrel folyamatos figyelőszolgálatot lát el mintegy 80 kilométeres szakaszon. Ahol a gátak nem elég stabilak vagy szivárgás tapasztalható, ott a katasztrófavédelem gyorsreagálású csoportjai a helyszínen tárolt töltött homokzsákokkal azonnal megerősítik a védműveket.

A katasztrófavédelem a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervének bevonásával gondoskodik azon területek fertőtlenítéséről, amelyekről az ár már levonult. A Nébih állategészségügyi szolgálata speciális fertőtlenítő tehergépjárművekkel jelenleg Zala megyében, a Mura által korábban elöntött térségben végez mentesítési feladatokat.

Lentiben, Letenyén és Rédicsen már befejeződött a mentesítés, most Murarátkán, Murakeresztúron és Kerkateskándon avatkoznak be, és tüntetik el az árvíz nyomait. Eddig csaknem száz lakóházat, kilenc középületet és mintegy száz kilométernyi közúti szakaszt fertőtlenítettek - olvasható a régiós irányító törzs közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.