Árvíz

Ipolytarnócnál megszűnt a készültség

A folyó vízállása szerda reggel hét órakor 305 centiméter volt Ipolytarnócnál, ez a hétfői tetőzéshez képest már 65 centiméteres vízszintcsökkenést jelent.

2014.09.17 10:53MTI

Az Ipoly vízszintjének jelentős apadása és a szlovákiai szakaszon mért kedvező értékek miatt szerdán megszűnt az árvízvédelmi készültség Ipolytarnócon - tájékoztatott a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Angyal Eszter közölte: a folyó vízállása szerda reggel hét órakor 305 centiméter volt Ipolytarnócnál, ez a hétfői tetőzéshez képest már 65 centiméteres vízszintcsökkenést jelent.

Hozzátette: a következő néhány napban az előrejelzések szerint nem várható jelentős csapadék, de a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság továbbra is folyamatosan kapcsolatban marad az Ipoly-menti települések vezetőivel, nyomon követik a vízállás alakulását, a védekezésben pedig bármikor szakmai segítséget tudnak nyújtani.

Ipolytarnócon két utcában hét lakóházat veszélyeztetett a víz, vasárnap megkezdték a homokzsákok lerakását, és előkészítették a befogadóhelyet is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.